Tarih Okumaları Kürdlerin Hikayesi

Yazar : İbrahim Küreken
Boyut: 13.5x21
Fiyat: 90

Tarihten doğru dersler çıkarabilmek için doğru bir tarih okumasına ihtiyaç vardır. Bir toplumun geleceğini; toplumun var olma istenci ve liderlerinin süreci yönetme, planlama ve birliği sağlama yetkinliği belirler. Kürdleri, toplum olarak bugüne taşıyan var olma istenci olmuştur. Sürecin planlanması ve yönetilmesi konularında ise büyük eksiklikler vardır. Kürdler ve vatanları, Kürd liderlerinin, İran ve Osmanlı İmparatorluğu dönemi öncesinden başlayan sorgulanabilir ilişkileriyle ve 1.Dünya Savaşı sonrasında emperyalist devletlerin müdahalesi sonucu statüsüz bir konumda dört devlet tarafından paylaşılmıştır. Kürdlerin bu sömürgealtı konumu, aşiret reisi ve bey gibi Kürd liderlerinin süreci yönetme kabiliyetlerinin eksikliğinin bir sonucudur. Bu sürecin doğru bir şekilde sorgulanması bugünü anlayabilmemiz için büyük bir ihtiyaç olarak önümüzde duruyor.