Çalışma İlkelerimiz

• İBV bağımsız ve tarafsız bir sivil toplum kuruluşudur.
  • Düşünce ve ifade özgürlüğünü temel alır, her fikrin diğer fikirleri dışlamadan ve baskı altına almadan ifade edilmesini prensip olarak benimser.
  • Faaliyetlerinde bilimsel, eleştirel ve özgür düşünceyi esas alır ve her türlü dogmatik ve totaliter düşünme biçimini reddeder.
  • Türkiye sınırları içinde ve dışında, Kürt çalışmaları alanında geniş bir yelpazede faaliyet yürüten kurumlar, akademisyenler ve araştırmacılarla ilişki ve işbirliği içinde olmayı hedefler.
  • Türkçe ve uluslararası dilleri kullanmakla birlikte faaliyetlerinde Kürtçeye öncelik verir.
  • Toplumlar arası barışı, saygıyı ve eşitliği benimser ve destekler.
  • Kurumlar arasındaki her türlü işbirliği ve dayanışmayı önemser ve destekler.
  • İşleyiş ve faaliyetlerinde tam bir açıklık ve şeffaflığı gözetir.
  • Demokratik iç işleyiş ve yönetim anlayışına sahiptir.
  • Her türlü ayrımcı, dışlayıcı ve cinsiyetçi dil, yaklaşım ve pratiği reddeder.
  • Kadınların ve LGBTQ+  bireylerin haklarına saygı gösterir.
  • VakfımızKürtlerin hak ve özgürlüklerine saygılı ve demokratik değerleri benimseyen hertürlü düşüncenin bir arada yaşayabilmesi gerektiği ilkesini benimser.
Yaklaşan Etkinlikler
  • Eki