Kendini Keşfeden Ulus Kürtler

Yazar : İsmail Beşikci
Boyut: 13,5 x 21 cm
Fiyat: 80

“Kendini Keşfeden Ulus Kürtler” kitabında, 1987-1993 tarihleri arasında İsmail Beşikci’yle yapılan röportajlar yer almaktadır. Röportajlardan bazıları Beşikci’den bağımsız olarak yayınlanmamış, bazıları da kısaltılarak yayınlanmıştır. Beşikci, yapılan röportajların eksik ya da sansürlü bir şekilde yayınlanmasını iki sebebe bağlamaktadır; bunlardan birincisi yasal nedendir, yayıncı ceza almamak için bu yolu seçer. İkincisi ise yayın organının söyleşi yaptığı kişinin bazı görüşlerine katılmıyor olmasıdır. Bu da söyleşi yapılan kişinin düşüncelerinin ve görüşlerinin kamuoyuna eksik sunulmasına neden olmaktadır. Elinizdeki kitapta ise bu röportajların tam metnini göreceksiniz; eser de yapılan kısaltmalar, tahrifler ve sansürler giderilmiş, metinler bir bütün olarak okura sunulmaktadır.

Kitapta; değişik görüşteki birçok gazete, dergi ve diğer basın organının, sözü edilen tarihlerde değişik konularda eserin sahibiyle yaptığı geniş görüşmeler yer almaktadır.