Gecmişe Tanıklık Mektuplar

Tarih: 01/04/2012
Yazar : İsmail Beşikci
Boyut: 24 x 21 cm

“12 Mart ve 12 Eylül rejimleri döneminde ve daha sonra çeşitli sıkıyönetim tutukevleri ile çeşitli cezaevlerinde kaldım. Bütün bu süreler boyunca Yılmaz hep yanımdaydı, hem manevi hem maddi olarak. Gerek sıkıyönetim tutukevlerinde, gerek Adalet Bakanlığı’na bağlı cezaevlerinde, Yılmaz mektuplarıyla, telgraflarıyla, bizzat ziyaretleriyle, maddi destekleriyle hep yanımda olmuştur. Bu mektupların çok değerli oldugunu düşünüyorum. Kırk yıla yaklaşan bu süre içinde yazılan bu mektuplarda, Türkiye’nin toplumsal, siyasal ve ekonomik panoramasının çizildiği söylenebilir. Gerek eve, gerek fakültelere, gerek sıkıyönetim tutukevlerine, cezaevlerine normal posta yoluyla gelen bu mektuplarda çok önemli, çok değerli toplumsal ve siyasal eleştirilerin yapıldığı görülmektedir. Yılmaz’ın maddi desteğini kabaca da olsa hesaplamak mümkün olabilir; ama manevi desteğini, değerli mektuplarını vs. hiçbir ölçüte vurmak mümkün değildir.”