Cezaevinden Yazılar

Yazar : İsmail Beşikci
Boyut: 13 x 21 cm
Fiyat: 90

Elinizdeki kitapta yazılan yazılar, çeşitli cezaevlerinde, çeşitli tarihlerde yazılmıştır. Cezaevlerinde yazılan yazıların bir kısmı, o günlerde, bazı basın-yayın organlarında yayınlanmışlardır. Bu kitaptaki yazılar, çeşitli nedenlerle yayınlanamayan yazılardır. Kitapta yer alan yazılardan bir kısmıda, Avrupa’daki, bazı basın-yayın organlarında yayınlanmış olabilir.

Yazılarda, yazdıkları döneme ilişkin bazı saptamalar, belirlemeler var. O dönemde yaşananan bazı süreçlere ilişkin belirlemeler var. Bunlar, ogünlerde, gazetelerde, dergilerde yer almadı. Bazı yazılar da, “İleride, elverişli bir zamanda yayınlanır!” diye bekletildi.

Bu yazıların, ilgili dönemlerin anlaşılmasına, yardım edeceği, Kürd/Kürdistan sorunuyla ilgili bilgilerimizi arttırıcı bir etki yapacağı kanısındayım.