Teras Etkinlikleri

25/06/2022

• Saat:

Etkinlik Açıklaması

25 Haziran, Cumartesi günü, saat 17.00’de araştırmacı-yazar M.Xalid Sadînî, Mevlüt Oğuz moderatörlüğünde teras salonumuzda “Mîrnameya Hekarîyan” (Hakkarî Mîrleri Mîrnamesi) konulu bir söyleşi gerçekleştirecektir.

Etkinliğin dili Kürtçe olup etkinliğimize davetlisiniz.

M.Xalid Sadînî Hakkında

Araştırmacı, yazar ve yayıncı M. Xalid Sadînî aslen Hakkârilidir. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Kürt Dili ve Kültürü alanında masterını tamamladı.

Başta Feqiyê Teyran’ın Divanı, Mela Huseynê Bateyî’nin Tüm Eserleri ve Hakkarililer Mîrnamesi olmak üzere 20 kadar kitabı yayınlanmıştır.
Hali hazırda Peywend ve Lorya Yayınları Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapmakta ve İsmail Beşikci Vakfı Yönetim kurulu’nda yer almaktadır.

• Nis
GOTÛBÊJ & ÎMZE
  • İBV Diyarbakır Temsilciliği
  • Nis