Teras Etkinlikleri

İsmail Beşikci Vakfı / 1. Salon

30/09/2022

Entelektüel kimdir ve toplumsal işlevi nedir, Kürt toplumunda neye tekabül eder? Tarih boyunca iktidar karşısında nasıl konumlanmıştır? Bilal Ata Aktaş ve Fırat Aydınkaya, Hicran Cengiz moderatölüğünde bu ve benzeri sorularla entelektüelin serüvenine eşlik edecek ve farklı toplumlarda ne tür görevler üstlendiklerini karşılaştırmalı olarak ele alacaktır.

Bilal Ata Aktaş

1993 yılında Muş’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okudu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünü yarıda bırakıp Fransa’ya gitti. Paris’te Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Tarih Bölümü'nde Çağdaş Batı Toplumları alanında yüksek lisans yaptı. Şu anda aynı üniversitede Hukuk ve Jeopolitika alanlarında eğitimine devam etmektedir. Akademik yolculuğunun yanı sıra çeşitli kültürel ve sanatsal çalışmalarda da yer aldı. Şu anda Le monde diplomatique kürtçe’nin genel koordinatörlüğünü yürütüyor.

Fırat Aydınkaya

Muş-Varto doğumlu. İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Radikal, Özgür Gündem, Birgün, Agos, Özgür Politika ve GazeteDuvar, Nûpel gazetelerine yazılar yazdı. Birikim, Mesele, Dipnot dergilerine araştırma yazıları yazdı. Şimdilerde internet üzerinde akademik yayın yapan Kürd Araştırmaları Dergisini (Kurd Research) koordine ediyor.Ayrıca Yeni Faşizmin Kökenleri, Ölüm Koridoru ve Bediüzzamanın Hançeri kitaplarını yazdı.

GOTÛBÊJ & ÎMZE
  • İBV Diyarbakır Temsilciliği
GOTÛBÊJ & ÎMZE ”Siya yê Din û Çîrok"
  • İBV Diyarbakır Temsilciliği