Kürt Çalışmaları Bahar Akademisi 1

Yazar : Kolektif
Boyut: 13.5x21 cm
Fiyat: Ücretsiz

2019 Bahar’ında vakıf bünyesinde gerçekleştirdiğimiz 1.Bahar Akademisi programının ürünü olan Kürt Çalışmaları Bahar Akademisi 1 başlıklı kitabımız yayımlandı.

Kitabın tamamının pdf versiyonuna şu linkten erişebilirsiniz: https://ismailbesikcivakfi.org/yayinevi/ibv-yayinlari/

"İsmail Beşikci Vakfı’nda (İBV-İstanbul) 2019 yılının Mart ve Nisan ayları arasında 7 hafta süren ve Türkçe gerçekleştirilen Bahar Akademisi programı hayata geçirildi. Akademi, Kürt Çalışmaları alanında araştırma yürüten 14 akademisyen/araştırmacı ile bu alanda çalışmalar yürütmeyi planlayan lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki 30 öğrenciyi bir araya getirdi. Bu temelde Kürt Çalışmaları alanında dil, tarih, edebiyat, din ve siyaset üzerine çalışmalar yapmış olan akademisyen/araştırmacılar, Bahar Akademisi programı çerçevesinde öğrencilerle buluşup hem deneyimlerini aktardılar, hem de çalışmalarını paylaşarak öğrencilerle tartışma imkânı buldular. Akademide gerçekleştirilen sunumlar “Yüzyılın Başında Kürtler”, “Kayıp Sesler ve Hafıza”, “Beylikler ve Medreseler”, “Dünden Bugüne Dil”, “Kent, Sınıf ve Kimlik”, “Feminizm ve İnanç”, “Kürt Sorunu Yahut Çıkış Var mı?” temaları çerçevesinde gerçekleştirildi. Elinizdeki bu kitap ise akademinin bir ürünü olarak yayıma hazırlandı. Kitapta yer alan makaleler Bahar Akademisi’nde sunulan çalışmaların bir kısmını kapsamaktadır.

Umarız bu kitap Kürt Çalışmalarına ilgi duyan ve bu konuda çalışma yürütmek isteyenler için de kaynak olur ve alana dair yeni sorular sormaya, birbirinden farklı perspektifleri daha iyi anlamaya vesile olur." (Arka kapak yazısı)

*KİTAP ÜCRETSİZ OLUP SATILMAMAKTADIR'