Sivil Toplum Diyaloğu Online Çalıştay Raporu 2020 yayımlandı

İsmail Beşikçi Vakfı'nın (İBV) daveti üzerine19-20 Eylül 2020 tarihleri arasında iki yarım günlük online toplantılar serisi olarak yapılan “Sivil Toplum Diyaloğu Çalıştayı” İstanbul, Diyarbakır ve yurtdışında bulunan ve Kürt dili, tarihi, kültürü, sanatı ve edebiyatı alanlarında çalışan Sivil Toplum Aktörleri (STA) arası teması, diyaloğu ve müzakereyi güçlendirmek; kurumsal öğrenme olanakları çoğaltmak; kurumsal ortaklık ve işbirliklerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Çalıştaya Şermola Performans, İsmet Şerif Vanlı Mirasını Tanıtma ve Eğitim Kültür ve İnsan Hakları Geliştirme Derneği, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA), Bilgi Üniversitesi Türkiye Kültürleri Araştırma Birimi (TÜKAB), Mezopotamya Vakfı, Vate Çalışma Grubu ve Vate Yayınevi, Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, İsmail Beşikçi Vakfı (İBV), Kargeh – Kültürel ve Sanatsal Çözümler, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) ve Chalak Events katılıdı.

Çalıştayın dört spesifik hedefi bulunuyor: 1. İstanbul, Diyarbakır ve yurtdışında bulunan STA’lar arasında diyalog ve dayanışmayı artırmak; kurumsal ortaklık ve iş birliğini güçlendirmek, 2. Katılımcı kurumların diğer kurumlar tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilenmesini sağlamak ve yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler arasında sinerji oluşturmak, 3. Kurumlar arasında ikili ya da çoklu iş birliklerini geliştirmek, ortak projelerin gelişmesini sağlamak, 4. Kurumsal öğrenme kapasitesini güçlendirmek, STA’larda sürekli öğrenen kurumsal bir yapının gelişmesine katkı sunmak.

Çalıştayın çıktılarından olan bu rapor ile STA’lar arası diyalog ve iş birliğine dair tartışmaları, görüş ve önerileri yazılı hale getirerek kayıt altına almak amaçlanıyor. Söz konusu rapor bir yandan sivil toplum diyaloğuna ilişkin bir bilgi birikimi oluştururken, diğer yandan bir başlangıç adımı olan projenin yeni çalışmalarla sürdürülmesine katkı sunacaktır. Rapor, ayrıca katılımcı STA’lar arasında 2021 yılında somut proje ortaklıklarının geliştirilmesi için de bir zemin oluşturacaktır.

Friedrich-Ebert-Stiftung Türkiye Temsilciliği desteğiyle yayınlanan raporda, Kürt Sivil Toplum Alanı: Sorunlar, Çözümler; Sivil Toplum Diyaloğu: Güçlü ve Zayıf Yanlar; Sivil Toplum Kuruluşlarının Görünürlüğünü Artırma; Uluslararası Fon Kaynaklarına Daha Fazla Erişim; Sivil Toplum Yayıncılığını Geliştirme; Sivil Toplum Diyalogu İçin Tematik Önerilerin yanı sıra 2021 Yılı İçin Proje Önerileri başlıkları yer alıyor.

Çalıştaya katılan kurumların kısa tanıtımlarıyla bu kurumların yaptığı faaliyetleri incelemek için raporun tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

KURDÎ: Rapora Komxebata Online ya Diyaloga Civaka Sivîl ya 2020an

Yaklaşan Etkinlikler
  • 09
  • Mar
Gotûbêj û Îmze
  • 14:00 - 15:40
  • İsmail Beşikci Vakfı / 1. Salon
  • 24
  • Şub
Kürt Tarih Yazımda İhtisaslaşma Sorunu
  • 16:00 - 18:00
  • İsmail Beşikci Vakfı / 1. Salon
  • 10
  • Şub
Çağımızın Sokrates'i "İsmail Beşikci" İmza&Söyleşi
  • 15:00 - 17:00
  • İsmail Beşikci Vakfı / 1. Salon
Haberler