İSMAİL BEŞİKCİ ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

İsmail Beşikci Vakfı tarafından üç yılda bir düzenlenecek olan araştırma ödülünün ilki 2018 yılında verilecek. Araştırma ödülünün konusu Ulusların Kendi Geleceklerini Belirleme Hakkı ve Kürdistan” olarak belirlenmiştir.

Ödülün Teması

Günümüzde “Ulusların Kendi Geleceklerini Belirleme Hakkı” sorunsalı hala güncelliğini koruyor. Ortadoğu’da hali hazırda meydana gelmiş olan siyasi dönüşümler Kürtler ve Kürdistan için yeni bir tarihsel dönemece işaret ediyor. Bu tarihsel süreçte Kürtlerin rolü, failliği ve kendi geleceklerini belirleme hakkı Kürt halkı için güncel, ivedi ve hayati bir öneme sahiptir. Bu yarışma sonucunda ortaya çıkacak orijinal araştırmaların Kürt siyasetçileri, kanaat önderleri, kurum ve örgütlenmelerine ufuk açması veyahut bir kılavuz olması amaçlanmaktadır.

Ödül Hakkında

Uluslararası ve bağımsız jüri tarafından yapılacak değerlendirmede kazanan araştırmaya ödül olarak 25.000 TL verilecektir. Ayrıca ödülü kazanan araştırma  (Telif Hakları İsmail Beşikci Vakfı Yayınlarında olmak üzere) Kürtçe, İngilizce, Türkçe, Farsça, Arapça dillerinde kitap olarak yayımlanacaktır.

Son Başvuru Tarihi : 1 Eylül2017

Başvuru Koşulları

Bütün çalışmalar yeni ve orijinal olmalı, herhangi bir yerde ve formatta daha önce yayınlanmamış olmalıdır.

Başvuruya, araştırmanın 500-1000 kelimelik bir özeti ve araştırmacının kısa özgeçmişi eklenmelidir.  Araştırma en fazla iki yazarlı olabilir.

Araştırma Kürtçe, İngilizce ve Türkçe dillerinden herhangi birinde sunulabilir.

Jüri tarafından başvuran araştırmalardan herhangi birisi ödüle değer görülmezse ödül verilmeyebilir.

Özgeçmiş, aday çalışma ve kısa özeti PDF formatında ileriki günlerde açıklanacak adrese yüklenebilir.