Vakfımızda 16 Ağustos 2014 cumartesi günü saat 17:00da, İBV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz moderatörlüğünde Ramazan Öztürkün yönetmenliğini yaptığı "Êzîdîler" adlı belgesel gösterim etkinliği yapıldı. Êzîdîlerin dinsel ve sosyal yaşantısını anlatan belgeseli yaklaşık 45 dakika sürdü. Belgeselden sonra Êzîdîler hakkında ayrıntılı bilgi veren Öztürk, Êzîdîlerin müslümanlar tarafından sürekli haksızlığa uğradığını ve sürekli hayatlarında yanlış anlaşıldıklarını vurguladı. Öztürk; "Êzîdîler de tıpkı diğer ilahi hak dinleri gibi tek tanıya inanırlar. Onları diğer dinlerden ayıran sadece ritüelleridir. Onlarda tıpkı müslümanlar ve ya Hristiyanlar gibi ibadet eder ve allaha dua ederler" diyerek sözlerini bitirdi. Kısa süren söyleşiden sonra soru cevap bölümünde yaşanan güncel siyasal konular tartışıldı. Kürtlerin hala zulm ve zorlukla karşı karşıya olduklarının altı çizildiği belgesel söyleşisi son buldu.