Vakfımızın Teras Salonunda 23 Mayıs Cuma günü “Halepçe” konulu panel yapıldı. Panelde Türkçe ve Kürtçe’nin Soranî ve Kurmancî lehçeleri ile yapıldı. Panelin açılış konuşmasını, İBV Genel Saymanı İsak Tepe Kurmancî yaptı. İsak Tepe vakfımız adına gelen konukları ve dinleyicileri selamlayan konuşmasında “Kürtlerin birlik” olmalarının şart olduğunu vurguladı. Daha sonra sözü Panelin moderatörü olan Mem Mala Hinê’ye bıraktı. Mem Mala Hinê panelde moderatörlük dışında çevirmenlik yaptı. Mem ilk konuşmayı Mustafa Gündoğdu’ya verdi. Gündoğdu Halepçe’de yaptıkları oyun parkından söz etti.

Gündoğdu’dan sonra sözü Halepçe Belediye Başkanı Xidir Kerîm aldı. Kerîm konuşmasına başlamadan önce, konukları Halepçe’de hayatını kaybedenler için saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşundan sonra konuşmasına başlayan Kerîm, Halepçe’de yaşanılan soykırımı ayrıntılarıyla anlattı. Halepçe’nin Kürtlere uygulanan bir soykırım olduğundan bahsederek, soykırımın fotoğrafını çeken Gazeteci Ramazan Öztürk’e teşekkür etti. Kerimden sonra sözü BDP İstanbul İl Yöneticisi Mehmet Akar aldı. Akar BDP adına konukları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, Halepçe’de uygulanan soykırımı lanetleyerek, bir daha bu hadiselerin yaşanmaması için herkesi duyarlı olmaya davet etti. Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi. Soru cevap bölümünden sonra Xidir Kerîm İsmail Beşikci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüze bir ödül verdi.