Vakfımız 24.04.2014-25.04.2014 tarihleri arasında, Güney Kürdistanlı birçok sivil toplum kurumunun içinde yer aldığı bir ağ olan NBO (Network Building Organisation) ve merkezi Süleymaniye’de bulunan Malî Sînema (Sinema Evi) adlı dernekle birlikte Enfal’e ve Kürt Jenosidine ilişkin bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında 24.04.2014 tarihinde saat 19:00’da vakfımızın merkez binasının Teras Salonunda Bilal Şakir’in Pilot, Umêd Rastbîn’in Bu Boş Evin Çığılığı ve Hesen Saleh’in Tanık adlı filmlerinden oluşan Enfal’e ilişkin üç kısa film gösterildi. Film gösterimlerinden sonra Malî Sînema derneğinin yöneticilerinden yönetmen Zana Heme Xerîb île Kürt Sinemasında Enfal başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Söyleşi sonrasında Enfal’e ilişkin Kürtçe, Türkçe ve İngilizce cd, kitap ve broşürler dağıtıldı. 25.05.2014 tarihinde saat 19:00’da yine vakfımızın merkez binasının Teras Salonunda Awat Osman’ın Kimlik Arayışı adlı Enfal’e ilişkin uzun metraj filmi gösterildi. Film sonrasında Güney Kürdistanlı Fotoğrafçı Elî Arkadî’nin hazırlamış olduğu ve Enfal’e ilişkin fotoğraflardan oluşan bir dia gösterisi yapıldı ve bu fotoğraflar üzerine söyleşi düzenlendi. Dia gösteriminden sonra NBO aktivistlerinden Koşiş Mîkaîlî ve Merwan Îbrahîm ile birlikte Enfal’e ilişkin bir söyleşi düzenlendi.