İsmail Beşikci Vakfı’nda (İBV) farklı bakış açılarına sahip gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçilerle Kürt meselesini konu edindiği aylık söyleşilerden biri daha yapıldı. Araştırmacı-yazar Fehim Işık’ın moderatörlüğünde, 18 Ocak Cumartesi akşamı İBV’de “Kürt Sorunu’nun çözüm yöntemleri ve yerel seçimler” başlıklı söyleşiye Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER) Genel Koordinatörü Welat Ay katıldı.

Welat Ay’ın genel koordinatörlüğünü yaptığı SAMER, Kasım-Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul ve İzmir’de yerel seçimler, toplumsal sınıf, etnisite, Gezi olayları, ideoloji, din, muhafazakarlık, göç başlıklarında bir anket düzenlemişti. Anketin sonuçları basında da yer aldı ve tartışıldı. Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SAMER Akademik Danışma Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Yörük’ün koordinatörlüğünde yapılan anket için, İstanbul’dan 2574, İzmir’den 1370 olmak üzere, toplamda 3944 kişiyle görüşülmüştü.

İBV’de yapılan söyleşide anketin sonuçları ele alındı ve bu kapsamda Kürt Sorunu da yerel seçimler ekseninde masaya yatırıldı. Welat Ay’ın anket sonuçlarını değerlendirirken, BDP-HDP’nin seçimdeki etkisi, AKP’nin durumu, CHP ve MHP’nin oy grafiği, Hüda-Par’ın oyları etkileme etkisi gibi konular söyleşinin ana temalarını oluşturdu. Söyleşi soru cevap kısmından sonra son buldu…

Söyleşinin haberini okumak için bakınız