Toplum ve Kuram Dergisi  & İsmail Beşikci Vakfı: Gündem Söyleşileri-2

Toplum ve Kuram Dergisi  & İsmail Beşikci Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Gündem Söyleşileri-2: Kürt Hareketi ile Gezi Direnişi İlişkisi Üzerinden Yerel Seçimlere Bakmak”  konulu söyleşi 07.12.2013 tarihinde saat 17.00’de İsmail beşikci Vakfı terasında yapıldı. Konuşmacılar, BDP İstanbul Eşbaşkan Yardımcısı Erkan Karabay ve  HDK İstanbul İl Yürütmesinden Ahmet Saymadi’ydı. Konuşmalarda Gezi direnişinin toplumda yarattığı etki ve Kürt Hareketinin bu süreçteki tavrı tartışıldı. Gezi’nin Kürtler ile Türkiye’nin demokratik güçleri arasında bir ittifak yaratıp yaratamayacağı ve BDP ile HDP/HDK’nin bunu toparlayıp ciddi bir muhalefete dönüştürebileceği seçenekleri tartışıldı. Yine iki parti arasındaki bir ittifaktan ziyade hepsinin içinde yer aldığı tek bir partinin HDP üzerinden oluşturulması ve bunun seçimde ne gibi sonuçlar doğuracağı, yeni bir alternatif yaratıp yaratamayacağı tartışıldı. Ayrıca Kürdistani perspektif ile Türkiyelileşmek arasında bir sıkıntının olup olmayacağı da hem gelen sorular hem de konuşmacıların vurguları üzerinden söyleşinin ilerleyen vakitlerinde gündeme geldi.