İsmail Beşikci Vakfı tarafından 32. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda Yakın Doğu ve Kürtler konulu, Beşikci hocanın konuştuğu 8 Kasım 2013 Cuma günü Saat: 16:15-17:15 İnterexpo Salonu’nda bir söyleşi gerçekleştirdi. Beşikci hoca söyleşide, Kürtlerin ve Yakındoğu’nun diğer otokton halklarının bölgeye sonradan gelenler tarafından imha edildiğini, birinci dünya savaşı sırasında bölgenin haritasının yeniden çizildiğini dile getirdi. Bunda Büyük Britanya ve Fransa’nın çok büyük rolü olduğunu dile getirerek bu iki emperyal gücün projelerini Yakındoğu’daki ve Ortadoğu’daki, Türk, Arap ve Fars yönetimleriyle işbirliği ve güç birliği yaparak gerçekleştirdiğini dile getirdi. Beşikci, Yakındoğu’daki ve Ortadoğu’daki, Türk, Arap ve Fars yönetimleri, her zaman Kürdler ve Kürdistan konusunda, bu iki emperyal güç tarafından desteklenmiş ve teşvik edilmiştir diyerek bu politikanın yüz yıldır devam ettiğini dile getirdi.

Yoğun katılımın ve ilginin olduğu söyleşi yaklaşık bir saat sürdü ve birçok dinleyici İsmail Beşikci’ye kitaplarını imzalattılar.

Fotoğraflar için tıklayınız...