Vakfımızda, “Barış Süreci ve Demokratikleşme Paketi” başlığıyla Toplum ve Kuram Dergisi’nin hazırladığı, Namık Kemal Dinç ve Harun Ercan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşilerin ilki 5 Ekim 2013 Cumartesi günü 17.00-19.00 saatleri arasında İsmail Beşikci Vakfı Terası Salonunda yapıldı. Konuşmalarda, yaklaşık on aydır devam eden “Barış Süreci”nin geldiği aşama ve hükümetin ilan ettiği Demokratikleşme Paketi tartışıldı. Devletin-hükümetin hem barış sürecinde hem de ilan ettiği pakette samimi olmadığı, Kürt meselesinin çözümüne dair yapısal herhangi bir irade ortaya koymadığı ifade edildi. Yine bu sürecin, PKK’yi ve Kürtleri oyalamaya dönük olduğu da hem konuşmacılar hem de katılımcılar tarafından sıklıkla vurgulandı.

Söyleşi izleyicilerin soruları ve cevap kısmından sonra sonlandı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11