Melle Mustafa Barzani Vakfı’nın davetlisi olarak Güney Kürdistan’a ziyaret gerçekleştiren İsmail Beşikci Vakfı heyetinde İsmail Beşikci, Yönetim Kurulu başkanı İbrahim Gürbüz ve Yönetim Kurulu üyesi İsak Tepe yer aldı.

Heyet, Güney Kürdistan’da Barzani Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Aziz ve Başkan Yardımcısı Musa Ahmed tarafından karşılandı. Güney Kürdistan halkı ve medyası tarafından ilgiyle izlenen heyetin programı Rudaw medya grubunun ziyaretiyle başladı.

Programın ikinci gününde Barzan bölgesi vardı. Şeyh Xelat Barzani ile beraber Melle Mustafa Barzani’nin kabri ve henüz inşaat halinde olan kültür merkezi ziyaret edildi. Kabir başında İsmail Beşikci’nin yaptığı konuşmadan sonra, Beşikci ve İbrahim Gürbüz kabir anı defterine duygularını kaydettiler.

Vakıf heyeti, Güney Kürdistan’daki üçüncü gününde Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi ziyaret etti. Ziyaret Selahattin kentindeki başkanlık sarayında gerçekleşti. Mesut Barzani’nin hoş geldin konuşmasıyla başlayan görüşme, İsmail Beşikci’nin Kürtler ve Kürdistan ile ilgili yaptığı konuşmayla devam etti. İbrahim Gürbüz’ün vakfımızı ve çalışmalarını tanıtan konuşmasının ardından İshak Tepe de düşüncelerini paylaştı. Ardından Mesut Barzani, İsmail Beşikci’nin Kürt halkı için çektiği acılara dikkat çekerek verdiği emeğe teşekkür etti ve “Mustafa Barzani Madalyası”nı takdim etti.

Heyet dördüncü gününde Kürdistan Yönetimi Parlamentosu Başkanı ve yardımcısıyla görüştü. Görüşme sonrası Laleş bölgesine giden heyet Ezidi Kürtlerle ve temsilcilerini de ziyaret etti.

Bir sonraki gün Vakıf heyeti Barzani Vakfıyla işbirliği protokolü imzaladı ve ortak projeler uygulanması konusunda sözleştiler. Celaded Bedirhan’ın kızı Sinem Han’la buluşan heyet ardından BDP Hewler temsilciliğiyle de görüşme gerçekleştirdi.

İsmail Beşikci Vakfı heyeti Güney Kürdistan ziyaretinin son gününde Süleymaniye’ye gitti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin eşi Xero Hanım’la görüşme gerçekleştirildi. Ardından Halepçe’ye geçen heyet, Halepçe Soykırım Müzesini ziyaret etti.

Heyet daha sonra Şivan Perwer’le buluşarak görüş alışverişinde bulundu. Kürdistan Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yle de görüşen heyet Güney Kürdistan ziyaretini tamamladı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Video için tıklayınız...