Vakfımızda 4 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da “Diyasporada Dil Planlama Siyaseti: Kurmancî Komisyonu ve Vate Çalışma Grubu” konulu paneli gerçekleştirdik. Yaşam Radyo’dan canlı yayınlanan panele konuşmacı olarak Rouen Üniversitesi’nden Doç. Dr Salih Akın katıldı. Panelin açılış konuşmasını Avesta yayınları genel koordinatörü Abdullah Keskin yaptı. Salih Akın yaptığı konuşmada Kürd dilinden ve gelişiminden bahsetti.

İzleyicilerin soru cevap bölümünden sonra panel sonlandı.

Salih Akın

1968 yılında Batman, Hezo’da dünyaya geldi. Yüksek Öğrenimini Dicle Üniversitesi’nde (Diyarbekir) Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladıktan sonra, 1989 yılında Fransa’ya gitti. 1992 yılında filoloji mastırını tamamladı ve doktora tezi savunmasını “Türk  Politik Söyleminde ve Bilim Çevrelerinde Kürt Halkı, Ülkesi ve Dili’nin Adlandırılması” konusunda yaptı. Akın 1998’de doçentlik sınavını başarıyla geçerek doçentlik unvanını almıştır ve hâlen Rouen Üniversitesi’nde doçent olarak çalışmaktadır.

Fotograflar için tıklayınız.

Video için tıklayınız...