İsmail Beşikci Vakfından İsmail Beşikci ve İBV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz Londrada League of Kurdistan Regions tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Konferans düzenleyicisi gurubun direktörü İhsan Qadir konferansın açılış konuşmasını yaptı. Konferansa Kürdistannın dört parçasından çeşitli parti temsilcileri ve aydınlar katıldılar. Konferans iki bölüm olarak sürdü. Birinci bölüm İslington Town Hall de yapıldı. Bu oturumda aralarında İsmail Beşikci, Güney Kürdistan’dan Kürdistan Sosyalist Demokrat Parti Başkanı Mema Hacı Mahmut, Komeladan Abdullah Mutedi birer konuşma yaptılar. Bu oturumda İsmail Beşikci etkili bir sunum yaptı. "Skyes Picot ve Kürdistan" başlıklı konuşmasında "bölünmenin, parçalanmanın ve paylaşılmanın Kürdlerin dostlarını azalttığını ancak düşmanlarını çoğalttığını ve Kürdistan’ı bilimsel çalışmalara kapattığını" belirtti. "Bilimsel ve arkeolojik çalışmalar yürüten yabancı bilim adamlarına Kürdleri çağrıştıran çalışmalar yapmaları halinde çalışma ruhsatlarının iptali ve başka baskılarla çalışmalarına izin verilmediğinin altını çizdi" diyerek önemli bir noktanın altını çizdi. İkinci oturumda ise Birleşik Krallık Araştırma Enstitüsü yöneticisi Mycel Steves İngiltere resmi politikasının nasıl şekilleneceğinin ipuçlarını verdi.

Son bölümde ise, Kuzey Kürdistan, Güney Kürdistan, Doğu Kürdistan ve Rojava Kürdistandan konferansa katılan aydın ve siyasetçiler ayrı ayrı gurupları halinde kendi içlerinde Kürdlerin taleplerini kapsayan raporlar oluşturdu. Dört parçadan gelen raporlar sonuç bildirgesi olarak ilan edildi. İngilizce, Kürtçe ve Türkçe yayınlanan bildiride 40 milyonu aşkın Kürd ve Kürdistan’nın kendi geleceğini kendilerinin tayin hakkının kabul edilmesini, Güney Kürdistanda referanduma gidilmesi, Doğu ve Batı Kürdistan’ın federasyonunun kabul edilmesi vurgulandı. Kuzey Kürdistanda ise tarafların bir an önce müzakere masasına oturması ve bu müzakere de BM ve Batılı devletlerden gözlemcilerin yer alması belirtildi. Ayrıca son aylarda Kuzey Kürdistanda yürütülen operasyonlarda işlenen insanlık suçlarının araştırılması için uluslararası bir komisyonun Kürdistana gönderilmesi maddeler halinde sonuç bildirgesinde yer aldı.
Konferans ve forum başarılı bir şekilde sona erdi.