Stockholm Kürt Kültür Vakfı’nın 17 Nisan Pazar günü İsveç Sosyal Demokrat Partisi’nin İşçi Eğitim Birliği (ABF) salonunda yapılan toplantısında Ruşen Arslan, kitabın konusu olan 1969-70 yıllarına ait Jandarma Genel Komutanlığı’nın Kürt Raporu üzerine sunumda bulundu.

Yaklaşık yüze yakın izleyicinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını Stockholm Kürt Kültür Vakfı  (SKKV) Başkanı İsmail Naci Öztürk yaptı. Bu arada aynı gün 17 Nisan tarihli Sabah gazetesinde Stockholm Kürt Kültür Vakfı hakkında çıkan ‘PKK’ye İsveç’ten Desteğe Suçüstü’ haberi üzerinde durarak “Bu haber iki yıl öncede çıkmıştı. Haberin yalan olduğu belgelerle kanıtlandı ve Vakfımız hakkında hiçbir soruşturma açılmadı. Devlet, Kürtlere olan düşmanlığından dolayı bu haberi tekrardan gündemleştirdi. Bu olay, Ruşen  Arslan’ın kitabında anlatmağa çalıştığı devletin Kürt düşmanlığına iyi bir örnek oluşturuyor” dedi.

Salih İnce’nin moderatörlüğünü yaptığı seminerde Arslan, “Devletin hazırlattığı Kürt raporları ve bu raporlarda uygulanması istenen öneriler tamamen etnisite mühendisliğidir. En önemli rapor Şark Islahat Plan’ıdır. Şark Islahat Planı, bana göre Kürt raporlarının anayasasıdır. Diğer Kürt raporları, Şark Islahat Planı’nın uygulanmasına yönelik raporlardır. Bu bağlamda Jandarma Genel Komutanlığı’nın Kürt Raporu, Şark Islahat Planı’ndan sonra düzenlenmiş en kapsamlı rapordur.” diyerek açıklamalarda bulundu.

Yazar Ruşen Arslan, toplantı sonrası İsmail Başikci Vakfı ve Stockholm Kürt Kültür Vakfı yararına satılan kitaplarını okyucuları için imzaladı.

1 2 3 4 5 6 7 8 9