İsmail Beşikci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz’ün silah zoruyla kaçırılmasıyla ilgili duruşma, sanık Kamil Bedir ve tanık ifadeleriyle devam etti. Duruşmada sanık Kamil Bedir suçunu genel olarak kabul etti. Dosyada 39 adet suç delili var. Bu delilerden eylem planının Kamil Bedir in el yazısı olduğu netleşti. Bir üçüncü şahıs tarafından dikte edilen talimatnameyi kendi kendine talimat biçiminde yazdığını söyledi. Kamil Bedir ifadesinde STK başkanısınız korkmuyor musunuz? savcılık ifadesinde söylemediği bu soruyu mahkemede kabul etti. Ayrıca olay anında "seni kim gönderdi "? sorusuna dolaylı olarak söyleyemem dediğini belirtti. Pişman olduğunu söyledi.
Bilindiği gibi Türkiye ve Kürdistanda olan suikast olaylarında olduğu gibi eylemi tek başına kendisinin yaptığını söyledi. Çeteyi ve arkasındaki güçleri gizledi. Ancak olayın organize bir eylem olduğu birçok delil ve ifadelerden anlaşılmaktadır. Ayrıca tanık ifadeleri alındı. Bu ifadeler, çete üyeleri arasındaki ilişkileri somut olarak ortaya koymaktadır. Dosya detaylı incelendiğinde çetenin üç kişiden fazla olduğu görülür. Yani taşeron ekip daha kalabalık. Bütün sanıklar bunca delile rağmen hala tutuksuz.
Mahkeme 29 Nisan 2016 tarihine ertelendi.
Davanın takipçisi olacağız...
Ne olmuştu: İsmail Beşikci Vakfı Başkanı İbrahim Gürbüz 28 Şubat 2014’te silahlı bir kişi tarafından kaçırılmak istenmiş saldırgan üzerindeki silahla birlikte yakalanmıştı.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11