13 Kasım 2015 tarihinde Almanyanın Giessen kentinde Civata Kürd li Almanya (Kurdishe Gemeinde Deutschland) tarafından organize edilen konferansa İBV heyetinden İsmail Beşikci, İbrahim Gürbüz ve Ruşen Arslan katıldılar. Konferans Giessen Belediyesine bağlı bir salonda yapıldı. Konferansa Almanyanın bir çok kentinden yazar, siyasetçi, bilim insanı, milletvekili ve Giessen Belediye Başkanı katıldı. Altı saat süren konferans yoğun ilgi ve katılımla sürdü. Konferansın sunuculuğunu Berivan Aymaz ve Cahit Başar birlikte yaptılar. Konferans Kürd operet Pervin Çakar, Violine Nurê Dilovanî Piyanist Nazê Isxan’ın  resitaliyle başladı. Almanya Kürd Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak ın açılış konuşması katılımcıların çoşkulu alkışlarıyla karşılandı. Ali Ertan Toprak "bütün Kürd siyasi hareketlerine eşit uzaklıkta olduklarını, diplomasi çalıştıklarını ve Alman toplumuyla uyum içinde yaşadıklarını bu noktada Kürdlerin entegrasyonda sorunsuz olduklarını" anlattı. Ali Toprakın açılış konuşmasından sonra Almanya Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir söz aldı. Cem Özdemir söze "bu konferansa özellikle bir kişi için geldiğini ve o kişinin de İsmail Beşikci olduğunu " belirtti.  Kürd meselesinin ne dağda, ne hapiste çözülemeyeceğini tek çözüm yerinin partlamento olduğunu ve Kürdistandan kötü haberlerin yanı sıra Şengalden güzel haberlerin geldiğini söyleyerek "yaşasın özgürlük " diyip konuşmasını bitirdi. Cem Özdemirin konuşmasından sonra SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel  Şengal mücadelesini selamladı ve "herkesin barbarlara karşı kazanılan bu zaferi selamlaması gerektiğini ve bunun kendileri için onur olduğunu" söyledi. Her iki ya da üç konuşmacıdan sonra Operet Pervin Çakar ve arkadaşları katılımcılara keyifli dakikalar yaşattılar. Ünlü pasifist Dr Rubert Neudeck etkileyici bir konuşma yaptı. Konuşmasında pasifist olmasına rağmen "Kürdlere silah verilmesini" savunduğunu belirtti. Değerli Kürd Prof.Dr.Dr. Jan İlhan Kızılhan Ezdi Kürdler ve Daiş üzerine yaptığı çalışmasını slaytlarla sundu.
Konferansta Armin Laschet ve Eski Hanover Belediye Başkanı ve Kürd dostu Dr. Helbert Schmalstieg konuşmalar yaptılar. Dr. Helbert Schmalstiegın konuşmasını eşinin bir şiiri olan "Kürdistan seni seviyorum " ile bitirdi. Bu konuşma dakikalarca alkışlandı.
Konferansta İsmail Beşikci "Kürdlere niçin devlet gereklidir" başlıklı sunumuna başlamadan önce dakikalarca ayakta alkışlandı. İsmail Beşikci konuşmasında "Milletler Cemiyeti ve Birleşmiş Milletlerin milletlerin haklarını savunacaklarına devletlerin çıkarlarını korumak için ezilen ve sömürge milletlere baskı ve zulüm uygulamışlardır" dedi. Ayrıca Kürdlerin statü kazanabilmeleri için sömürgecilere değil birbirlerine taviz vermeleri gerektiğini ancak yüksek Kürd bilinciyle zafer kazanabileceklerini belirtti. Son olarak PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Kürdler arası ittifakı esas alan birleştirici bir konuşma yaptı. Konferans İsmail Beşikci ve Cem Özdemir e birer ödül verilerek operet Pervin Çakar ve Nizamettin Arıc ın birlikte bir konseriyle sona erdi.

Fotograflar için tıklayınız...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11