İsmail Beşikci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüzün 28 Şubat 2014 tarihinde sanık Kamil Bedir tarafından silahlı kaçırılma girişimi yaşamıştı. Bir buçuk yıl gibi uzun bir soruşturma aşamasından sonra,  davanın iddianamesi hazırlandı ve yağmaya teşebbüs davası 15 Ekim 2015 tarihinde İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 14.00’te görüldü. Aralarında İsmail Beşikci, Doç. Dr.Bülent Bilmez, İsmail Beşikci Vakfı yöneticileri Ruşen Arslan, İsak Tepe, Ahmet Önal ve Vakıf çalışanları ve gönüllüleri, PAK Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, parti meclisi üye ve PAK İstanbul il yöneticileri, HDP il yöneticisi Ali Ekber Uğuz, HDP Esenyurt ilçe yöneticisi Sinan Dağın olduğu kalabalık bir izleyici gurubunun katıldığı duruşma üç saat sürdü. Çete davası sanıklarından; sanık Astsubay Jitem eski elemanlarından Erol Karakoç  ve sanık Rüştü Tolga Toker in ifadeleri ile bir kısım tanıkların ifadeleri alındı. Ancak sanık Kamil Bedirin ifadesi, avukatının gelmemesi nedeniyle alınamadı ve bir sonraki duruşmaya bırakıldı.

İbrahim Gürbüzün davaya katılma talebi kabul edildi. İbrahim Gürbüzün avukatları Erdal Doğan, Ahmet  Barut, Arif  Ertuğrul ve Ruşen Arslan da vekili olarak duruşmada hazır bulundular.

Duruşma HTS (telefon görüşmelerinin) kayıtlarının getirtilmesi ve diğer delillerin toplanması için 19 Şubat 2016 tarihine ertelendi.