İsmail Beşikci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz, sayman İsak Tepe, yönetim kurulu üyesi Ahmet Önal son günlerde yaşanan katliamlara ve HDP ilçe örgütlenmelerine karşı yürütülen baskılar nedeniyle HDP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Aralarında Milletvekili Pervin Buldanında bulunduğu HDP il başkanlığında heyeti  Eşbaşkan Ayşe Erdem, Eşbaşkan Cesim Soylu ve eski il başkanı Emrullah Bingöl karşıladı. İbrahim Gürbüz son 3 aydır Kürdistanda uygulanan baskı, katliam ve yıkım politikalarına karşı devletin politikalarını eleştirdi ve Yüksekova, Silvan, Varto, Cizre ve Sur gibi bir çok il ve ilçenin bombalanmasını, virane çevrilmesini, çocuk, yaşlı, kadın demeden insanların katledilmesini protesto ettiğini ve kınadığını dile getirdi. Bu uygulamaların biran evvel sonlandırılması gerektiğini belirtti. Gürbüz bu zorlu günlerde HDPnin yanında olduklarını, ayrıca uluslararası kurum ve kuruşların olaya müdahil kılmak açısından başta BM olmak üzere bu kurumlara çağrıda bulunması gerektiğini, HDPnin diplomasiyi geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Uluslararası baskı güçlerinin ve özellikle metropollerdeki asker annelerinin rolünün önemli olduğunu vurguladı ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

Milletvekili Pervin Buldan da Cizre olayları ve Kürdistandaki gelişmeleri detaylı bir şekilde anlattı. Kürt halkının bu politikalara buyun eğmeyeceğini, mücadelelerini daha kararlı bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. Eşbakanlardan Cesim Soylu ve Ayşe Erdem sürece ilişkin düşüncelerini aktardı. Vakıf heyetinden İsak Tepe de Kürtlerin eski Kürt olmadığını belirterek HDPnin yanında olduğunu vurguladı ve ziyareti sonlandırarak heyet il başkanlığından ayrıldı.