İBV heyeti (İsmail Beşikci,İbrahim Gürbüz ve Ruşen Arslan ) 30 Ağustos 2015 tarihinde Norveçin Stavanger kentinde İsmail Beşikci Konferansı ve İBV çalışmaları ve tanıtımı ile ilgili bir toplantı düzenledi.Toplantı organizasyonu Stavanger Üniversitesi Kürdistan Öğrenciler Birliği tarafından yapıldı. Vakfın tanıtımını ve çalışmalarını İBV Başkanı İbrahim Gürbüz Kuzey Kürdistanda Türk sömürgecilerinin operasyonlarını, katliam ve tutuklamalarını protesto ederek sunumunu yaptı. Daha sonra İsmail Beşikci ulusların kendi geleceklerini kendilerinin tayin hakkı ,uluslararası anti Kürd nizamı tarihsel bir sunum içinde anlattı.Eğer Kürdler bunun bilincinde olurlarsa bir çok sorunlarını çözebileceklerini (Başkanlık, İttifak v.b sorunlarını)anlattı."Kürd Kürde taviz verirse Kürd milleti ve Kürdistan büyür.Aksi halde Kürdlerin düşmanları büyür." Sözü çok çarpıcıydı. Toplantıya Kürdistannın dört parçasından bütün siyasi partiler ,aydın ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

1 2 3 4 5 6 7 8 9