İsmail Beşikci Vakfı Teras Salonu’nda 09.02.2013 tarihinde saat 17:00’de Ali Fikri Işık ile Kürt Edebiyatında Modernite konulu söyleşi düzenlendi. Birçok Kürt edebiyatseverin katıldığı etkinlik iki saat kadar sürdü. İki bölümden oluşan söyleşinin ilk bölümünde Ali Fikri Işık görüşlerini dile getirdi, ikinci bölümde ise dinleyiciler soruları ve görüşleriyle söyleşiye katıldı.

Dilin bir araç olmaktan ziyade anlamın ortaya çıktığı bir ortam olduğunu belirten Ali Fikri Işık modern Kürt romanında örnekler vererek, Kürt romanının özelliklerini dile getirdi. Söyleşinin ikinci bölümünde ulus ile roman arasındaki tarihsel ilişkiye dem vuruldu. Söyleşiye katılan Güney Kürdistanlı edebiyatçı Xelîl Dihokî de Güney Kürdistan’da son dönemde yetkin eserler veren roman yazarlarına değindi. Söyleşinin ikinci kısmında Veysel Çamlıbel gibi Kürt yazar ve edebiyatçılar da konuya ilişkin düşüncelerini paylaştılar.

Fotoğraflar için tıklayınız…

Videolar için tıklayınız...

Ses kayıdı için tıklayınız...