30.05.2015 tarihinde Vakfımızda saat 19:00’da iki yıl önce elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Doğu Kürdistanlı yönetmen Teha Kerîmî’yi anma programı ve moderatörlüğünü Ferzan Şêrin yaptığı Doğu Kürdistanlı araştırmacı, yazar Kakşar Oremar’ın katıldığı bir söyleşi düzenlendi.Teha Kerîmî’nin yaşamına ilişkin bir slayt gösterisinden sonra yönetmen Ömer Leventoğlu’nun katılımıyla bir söyleşi düzenlenmiştir. Söyleşide Ömer Leventoğlu Teha Kerîmî’nin yaşamından, çalışmalarından ve Kürt sinamasından bahsetmiştir. Anma programının hemen ardından yine vakfımızın teras salonunda Doğu Kürdistanlı araştırmacı, yazar Kakşar Oremar’ın katıldığı bir söyleşi düzenlenmiştir. Ferzan Şêr’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Doğu Kürdistan’ın ve İran’ın demografik ve siyasi yapısından bahsedilmiştir. İzleyicilerin yoğun bir ilgiyle izlediği ve sorularıyla katıldığı söyleşi sona ermiştir.