İsmail Beşikci Vakfı Teras Salonu’nda gerçekleştirilen ve Kürt Sineması Araştırma Topluluğunun ilk etkinliği olan kısa film gösterimleri sinemaseverlerin büyük ilgisini çekti.  Her Cuma saat 19:00’da gerçekleştirilecek Kürt filmleri gösterimlerinin ilki olan etkinlikte, Ömer Çakan’ın yönettiği Bark, Erol Mintaş’ın Berf, Serhat Karaaslan’ın Bisqilet ve Fırat Yavuz’un Toros Canavarı filmleri gösterildi.

Film gösterimlerinin ardından izleyicilerle birlikte film okumalarını da içeren bir söyleşi gerçekleştirildi. Kürt Sineması Araştırma Topluluğu’ndan Müjde Mizgîn Arslan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, izlenilen filmlerle ilgili yorumlar paylaşıldı. Kürt Sineması’nın da değerlendirildiği söyleşi heyecanlı tartışmalara sahne oldu. Alternatif çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirten Arslan gösterim olanakları kısıtlı olan Kürt filmlerinin izlenmesine olanak yarattıklarını belirtti.

1-Bark (Ömer Çakan)
2-Berf (Erol Mintaş)
3-Bisqilet (Serhat Karaaslan)
4-Toros Canavarı (Fırat Yavuz)