İsmail Beşikci ve İsmail Beşikci Vakfı Başkanı İbrahim Gürbüz 23 Mart 2009 yılında vefat eden Yılmaz Öztürkün İstanbulda bulunan mezarını ziyaret ettiler.

Askerlik döneminde başlayan ve İsmail Beşikcinin 1970li  ve 19080li yıllarda cezaevlerindeyken devam eden bir dostlukları vardı Yılmaz Öztürk ile. Yılmaz Öztürk Beşikciyi cezaevlerinde hiç bir zaman yanlız bırakmadı. Yıllarca cezaevi ziyaretleri, mektuplarla hep bu dostluğu devam ettidiler. Bu mektuplar İBV Yayınlarının ilk kitabı olarak 2012 yılında " Geçmişe Tanıklık; Ajans70 İsmail Beşikci-Yılmaz Öztürk Mektupları" adıyla basıldı. Yılmaz Öztürkün 2009 yılında vefatının ardından Beşikci ve Gürbüz her yıl 23 Martta İstanbul Küçükyalıdaki mezarını ziyaret ediyor. Mezarı başında Beşikci "eğer Yılmaz Öztürk yaşıyor olsaydı İsmail Beşikci Vakfı daha da büyürdü, buna inanıyorum" diyerek Öztürkle olan dostluğunu anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Bu yıl da İsmail Beşikci, Vakıf başkanı İbrahim Gürbüz yakın dostu Edibe Buğra ve Yılmaz Öztürkün kız kardeşi Nurten Öztürkle beraber yılmaz Öztürkün mezarını ziyaret ettiler.