Bir örgüt, bir başkaldırı; 1925 Şêx Said İsyanı paneli 15 Şubat 2015 tarihinde Vakfımızda gerçekleşti.

Bir örgüt, bir başkaldırı; 1925 Şêx Said İsyanı paneli Vakıf Başkanı İbrahim Gürbüz moderatörlüğünde gerçekleşti. Panele Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) adına İstanbul İl Başkanı Ali Fikri Işık, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) adına Latif Epözdemir, Nûbihar Dergisi sahibi ve editörü Süleyman Çevik ve Azadî insiyatifi adına da Halil İbrahim Sofuoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde açılışı yapan Vakıf başkanı İbrahim Gürbüz şunları belirtti: “Bir baba iki oğul üç devlet! Bir Arap ailesinden üç devlet çıktı ama Kürdler devlet olamadı. Bunun sebebi şudur; Kürdler Türklere, Araplara ve Farsları aşıktır ama kendilerine aşık değillerdir. Kürdlerin bunu iyice düşünmesi gerekiyor.”

Halil İbrahim Sofuoğlu: “Üç tane tarihi dönem vardır. Genel olarak Kürd tarihine baktığımızda Kürdlerde köysel ilişkilerin daha çok olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Kürdlerin küçük şeylere kanmaması gerekiyor.”

Süleyman Çevik: “Osmanlı zamanında Kürdler gene bugün ki gibi dil ve medreselerini istemişlerdir,kendi ülkelerinin ismini ve kendilerini yönetmeyi istemişlerdir.”

Latif Epözdemir: “Şêx Seîd İsyanının geniş bir yayılma alanı var, buda gösteriyor ki bu başkaldırı Kurdewarî bir başkaldırıdır. Amaçları özgür bit Kürdistan kurmaktır.”

Ali Fikri Işık: “Tarih önemlidir ve tarihin bize yardım etmesi gerekiyor. Biz bu günde “köylüyüz” çünkü bizim bir devletimiz yok. Eskisi gibi hala birilerinin yanındayız. Bizim esas bir amacımız olmalı.