İsmail Beşikci Vakfı 3. kuruluş yıldönümünü Rıza Topal Resim Sergisinin açılışıyla kutladı. Açılış Cezayir Restaurant’ta 7 Ocak 2015 günü yapılacak. 1968 yılından itibaren Almanya’da yaşayan ve resimlerinin Vakfa bağışlayan Kürt ressam Rıza Topal’ın sergide bulunan eserleri Vakıf yararına satılacak. Aralarından ressam Ahmet Güneştekinin de bulunduğu akademisyen ve iş dünyasından kişilerin katıldığı açılışta İsmail Beşikci de vardı.

Sergi açılışında Vakıf kuruluş yıldönümü nedeniyle Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz Vakıf çalışmalarını anlatan kısa konuşma yaptı. İbrahim Gürbüz Vakfın bir yıllık çalışmalarını açıklık ve sorumluluk  ilkelesi gereği paylaşılmasının önemi olduğunu, Vakfının bilimsel, sanat-kültür alanındaki çalışmalarını her yıl gönüllü desteklerle devam etiireceklerini belirtti. Ardından bir yıl boyunca yapılan söyleşileri, konferanslardan ve yürütülen projelerden bahssettikten sonra sergi salonu olarak destek veren Anadolu Kültüre ve Osman Kavalaya teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Önal da Kürtçe olarak Vakfın yıllık çalışmalarından bahsetti ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ruşen Arslan Ressam Rıza Topal ve resimlerinden kısaca bahseden konuşmasını yaptı. İsmail Beşikci ve Ressam Rıza Topal son olarak katılan misafirlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Dengbej Mîhemmedo Serhado ve Sebahattin Yıldız’ın müzik dinletisiyle gece sonlandırıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...