İsmail Beşikçi Vakfı onursal Başkanı İsmail Beşikci, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz, Vakıf Saymanı İshak Tepe, Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Arslan, Ahmet Önal ile Diyarbekır Şubesi Yöneticileri Ahmet Kan, Roşan Lezgîn, Nazdar Kahramaner, Gülseren Tekin ve Kemal Yıldızhan İsmail Beşikci Vakfı’nın tüm yöneticileri Diyarbekır Şubemizin açılışındaydı.

Artuklu Üniversitesinden M. Malmîsanij, Diyarbekır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Av. Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı M. Ali Aydın, Sur Belediye Eşbaşkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut, Diyarbekır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, DBP Diyarbekır İl Başkanı Ali Şimşek, PAK yöneticilerinden Abdurrahman Ecer, HAK-PAR mensupları, ÖSP’den Aziz Mahmut Ak, KADEP başkanı Lütfü Baksi, AZADÎ Hareketi sözcüsü Adem Özcaner ve diğer yöneticileri ve gençlik kolu üyeleri, GÜNİSAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, Esnaf Kefalet Derneği Başkanı Diyadin Gezer, Diyarbekır Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Erkan Azizoğlu, Nûbihar-Der başkanı Av. Rauf Çiçek ve dernek üyeleri, Kürt Yazarlar Derneği başkanları Remziye Arslan, Mehmet Yılmaz, diğer yönetim kurulu ve üyeleri, Kurdî-Der’den Burhan Zoroğlu, Mezopotamya Vakfı’ndan Dr. Selçuk Mızraklı, DİTAM’dan Av. Sedat Yurtdaş, DİSA’dan Necat İpekyüz, Çıra-Der Başkanı Eşref Çakan, yine Vakıf danışmanlarından yazar Receb Dildar, Sabri Vesek, Mahmut Yeşil, İsa Tekin, Dr. Şeyhmus Turşak, Necib Yeşil, Av. Arif Altunkalem, Aydın Bingöl, Fuad Önen, Mehmud Nêşite, Dr. Gencedin Öner, Mahmut Beyik, Abdurrahman Demir gibi adını sayamadığımız yüzlerce şahsiyet, üniversite öğrencileri, farklı sivil toplum örgütlerinden ve halktan insanların katılımıyla coşkulu bir açılış yapıldı.

Hatırlayamadığımızdan dolayı adlarını burada sayamadığımız herkesten özür dileriz.

Galeria arkasında, Oryıl My Oficce binasının ikinci katında bulunan şubemizin kurdelesini, Vakfımızın onursal başkanı İsmail Beşikci, Vakıf başkanımız İbrahim Gürbüz, vakıf saymanımız İshak Tepe,  Diyarbekır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Av. Fırat Anlı ve İsmail Beşikçi Hocamızın değerli arkadaşlarından Sabri Vesek ile Mahmut Yeşil birlikte keserken Diyarbekır’de bulunan medya kuruluşları yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbekır Şubemizin açılış konuşmasını Vakıf Başkanımız İbrahim Gürbüz yaptı. İsmail Beşikçinin doğum günü olan 7 Ocak 2012de, Beşikçiyi yaşarken yaşatmak amacıyla vakfı kurduklarını belirten Gürbüz, Hewlêrde de bir şube açmayı düşündüklerini belirttiği vakfın çalışmaları hakkında bilgi vererek konuşmasını "Beşikçi düşüncesi artık Beşikçiyi aştı. Bu özgürlükçü fikriyat tüm Kürdistana yayıldı" diyerek devam etti. İbrahim Gürbüz, vakfın Kürdistani bir duruşu olduğunu, bu yüzden de kimi çevrelerin rahatsızlık duyması yüzünden dolaylı ya da dolaysız olarak tehditler aldıklarını dile getirdi. Kürt halkı üzerindeki baskılara da dikkat çeken Vakıf Başkanımız, "Beşikçi bir ekol, bir milli okuldur. Ve bu milli okula tüm Kürtler sahip çıkmalıdır" dedi.

Vakıf başkanımızdan sonra söz alan İsmail Beşikci Hocamız ise, son yıllarda Kürt ve Kürdistan ile ilgili dünya çapında kapsamlı çalışmalar olduğunu, bu çalışmaların sevindirici olduğunu ifade ederek sözlerine devam etti. İsmail Beşikçi Hocamız, "1960lı yıllarda Kürt ve Kürdistan kelimelerinin yasaklıydı. Bugün çok fiili gelişmeler var. Tabi bunun için büyük bedeller ödendi." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bugün çok fiili gelişmeler var. Tabi bunun için büyük bedeller ödendi. 30 yılı aşkın bir gerilla mücadelesi, bizi bugünlere getirdi. Bu mücadelede ciddi bir sonuç alınamadıysa, bu, gerillanın eksikliği değildir, bu devletin katılığıdır. Devletin katılığı, resmi ideolojisine karşı ciddi bir mücadele geliştirmek ve bu resmi ideolojiyi geriletmek gerekir. Bu vakıf da bu amaca hizmet edecektir" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Av. Fırat Anlı ise, vakfın şubesinin Diyarbakırda açılmış olmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbekır Şubesi danışma kurulunda yer alan müzisyen Sebahattin Yıldız (Xoce), udu ve güzel sesiyle açılışa ayrı bir renk kattı. Vakıf Şubemizin açılış merasimi saat 12:00’da başlayıp 17:00’a kadar devam ederken bu süre içerisinde Beşikçi Hocamız kitaplarını imzaladı ve birçok şahsiyetle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbekır Şubesi, “Yenişehir Mah. Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Cad. Oryıl My Office A Blok, Kat 2, No: 2 Yenişehir / Diyarbakır” adresinde faaliyet yürütüyor. İrtibat telefonu ise “0412 229 33 29” şeklindedir.

Haber: Roşan Lezgîn [Diyarbekır]