“ Kürt Baharında Hayatını Adamış Bir Peşmergeyim”

Konuşmacı  :  Ahmed Bamerni

Tarih           :  27 Nisan 2013, Cumartesi

Saat              :  17.00

Yer               :  İsmail Beşikci Vakfı Teras Salonu

AHMED BAMERNİ KİMDİR?

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) 1975 yılında kuruluşunu ilan etmesinden sonra bu partinin saflarında mücadele veren Ahmed Bamerni, 1991 yılında yaşanan değişimden sonra Mam Celal Talabani ile birlikte Irak Kürdistanı’na ilk geçenlerden biriydi. Irak Kürdistanı’nın yeniden kuruluşunda da önemli roller oynayan Ahmed Bamerni, 2003 yılında Irak Merkezi Hükümetinin kurulmasından sonra yeni Irak devletinin Kürt kimlikli ilk büyükelçilerinden biri oldu. Bir dönem Irak Merkezi Hükümetinin İsveç Büyükelçisi olarak görev yapan Bamerni, halen Irak Dışişleri Bakanlığı’nda büyükelçi sıfatıyla Avrupa Masası Müdürü olarak 19 Avrupa ülkesinin diplomatik ilişkilerinin sorumluluğunu yürütüyor.

Ahmed Bamerni genç bir peşmerge olarak katıldığı mücadele saflarından yalnız Kürdistan Bölgesinin değil Irak Merkezi Hükümetinin önemli bir diplomatı olmasına varan aşamaları “Kürt Baharında Hayatını Adamış Bir Peşmergeyim” adı altında kitaplaştırdı. Daha önce Fransızca yayınlanan kitap Pêrî Yayınları tarafından Türkçeye çevrildi.

Söyleşi dili Kürtçedir