2015 yılı; acı, savaş, siyasi gerilimlerle geçti. Kürt halkı mücadelesiyle dünyada terörizme karşı önemli bir prestij kazandı, insanlığın mevzisini güçlendirdi. Ancak yine de ulus halk olmaktan kaynaklanan haklarına kavuşamadı.  Kürdistan sorunu, parçalanmış, bölüşülmüş, paylaşılmış bir millet ve ülke sorunu olarak,  bugün dünyanın en ağır ve çözümü acil hale gelmiş bir durumdadır. Bu sorunun çözümlenmemesi için, sömürgeci sistemler, jenosid politikalarını ağırlaştırılarak sürdürmekte oldukları bir süreçte 2016’yı karşılıyor ve yeni bir yıla adım atıyoruz.

2016 yılının özgürlük, barış, adalet ve insani değerlerin yerini bulduğu, savaşsın yerine özgürlüğün ve eşitliğin, Kürtler arası barışın acilen tesis olunduğu bir yıl olmasını dileriz.

İsmail Beşikci Vakfı olarak Kürt halkının, Kürdistanlıların ve dünya insanlığının 2016 yılını kutlar, aklın, bilimin ve sağduyunun geliştiği bir yıl olmasını temenni ederiz.

Not: Vakfımız 31 Aralık 2015 saat 14.00dan 2 Ocak 2016 tarihine kadar kapalıdır.