Kısa ismi KAS olan Kurdish American Societynin davetlisi olarak Sosyolog Dr. İSMAİL Beşikci ve İsmail Beşikci Vakfi (İBV )nin başkanı Sayın İbrahim Gürbüz ile birlikte Amerika Birlesik Devletlerinde olacaklar. Nisan Ayının 20 sinde başlayacak olan  Amerika seyahati 28 Nisan da son bulacak. İsmail Beşikci  8 gün boyunca iki konferans verecek ve onuruna verilecek  yemeğe katılacak.

İlk Konferansını Washington da Nisan 22 sinde American Üniversitesi Mustafa Barzani Center Graduate Peace Fellowship de verecek olan Dr. İsmail Beşikci İkinci konferansını 26 Nisan da New York ta  River Side Church konferans salonunda verecek.  Bu toplantılarda Sayın İbrahim Gürbüz İsmail beşikci Vakfı (İBV) ile ilgili bilgiler sunacak.