•
 * İsmail Beşikci Yazdı: "Domino Etkisi"                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Yezda"                                      * İsmail Beşikci Yazdı:"Ermeniler, Kürdler..."                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Yeni Bir KDP Kurma Çalışmaları"                                      * İbrahim Gürbüz yazdı: Avustralyadan İzlenimler                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Hasta Adam"                                      * İsmail Beşikci, Avustralya Gezisi                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Hayatımdan Kesitler"                                      * İsmail Beşikci Vakfı Diyarbakır Şubesinde geçtiğimiz hafta üç seminer verildi.                                       * İsmail Beşikci Yazdı: "Birey-Toplum İlişkileri"                                      * İsmail Beşikci Yazdı: Peşmergelik Yüce Bir Değerdir                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Kaderine Küsmek"                                      * KONFERANS: Ruşen Arslan "ETNİSİTE MÜHENDİSLİĞİ AÇISINDAN DEVLETE VERİLEN KÜRT RAPORLARI"                                      * 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarındayız                                      * İsmail Beşikci yazdı: Doktor Said                                      * Suriyeli Mülteciler                                      * “Kürtlerin Bulunduğu Ülkeler Bölünemez!...”                                      * KÜRTLER NE İSTİYOR?                                      * İsmail Beşikci yazdı: Devlet, İslam, Kürdler ve Darbe                                      * İsmail Beşikci yazdı: PENCİNARÎLER II

İsmail Beşikci Vakfı’nda Halepçe Katliamının 25. Yılı dolayısıyla, “Halepçe ve Kürdistan’da Jenosid: Tarih ve Kuram” konulu panel düzenlendi.

İsveç’in önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi olan Folk Och Försvar (Toplum ve Savunma)’dan 21 kişilik bir heyet Türkiye’nin savunma ve güvenlik politikaları, insan hakları, demokrasi, azınlık hakları ve politikaları konusunda bilgi edinmek üzere Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirdi.

İsmail Beşikci Vakfı Teras Salonu’nda 09.02.2013 tarihinde saat 17:00’de Ali Fikri Işık ile Kürt Edebiyatında Modernite konulu söyleşi düzenlendi.

Kürt Sineması Araştırma Topluluğu’nun ilk etkinliği olan kısa film gösterimleri sinemaseverlerin büyük ilgisiyle karşılandı.

İsmail Beşikci Vakfı yararına düzenlenen dinleti İsmail Beşikci Vakfı Teras Salonunda gerçekleşti.