•
 * İsmail Beşikci Yazdı: "Domino Etkisi"                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Yezda"                                      * İsmail Beşikci Yazdı:"Ermeniler, Kürdler..."                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Yeni Bir KDP Kurma Çalışmaları"                                      * İbrahim Gürbüz yazdı: Avustralyadan İzlenimler                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Hasta Adam"                                      * İsmail Beşikci, Avustralya Gezisi                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Hayatımdan Kesitler"                                      * İsmail Beşikci Vakfı Diyarbakır Şubesinde geçtiğimiz hafta üç seminer verildi.                                       * İsmail Beşikci Yazdı: "Birey-Toplum İlişkileri"                                      * İsmail Beşikci Yazdı: Peşmergelik Yüce Bir Değerdir                                      * İsmail Beşikci Yazdı: "Kaderine Küsmek"                                      * KONFERANS: Ruşen Arslan "ETNİSİTE MÜHENDİSLİĞİ AÇISINDAN DEVLETE VERİLEN KÜRT RAPORLARI"                                      * 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarındayız                                      * İsmail Beşikci yazdı: Doktor Said                                      * Suriyeli Mülteciler                                      * “Kürtlerin Bulunduğu Ülkeler Bölünemez!...”                                      * KÜRTLER NE İSTİYOR?                                      * İsmail Beşikci yazdı: Devlet, İslam, Kürdler ve Darbe                                      * İsmail Beşikci yazdı: PENCİNARÎLER II

20.12.2013

Malatya İnsan Hakları Derneği (İHD) şubesinin İnsan Hakları Haftası münasebetiyle 01.12.2013 tarihinde düzenlediği etkinliğin program konuğu yazar İsmail Beşikci hocaydı.

20.12.2013

Kürt Tarihi Dergisi ve İsmail Beşikci Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Kürt Tarihi Seminerleri :İran Arşivlerinde Kürtler ve Kürdistan konulu seminer 16 Kasım 2013 tarihinde saat 17.00’de İsmail Beşikci Vakfı terasında yapıldı.

İsmail Beşikci Vakfı tarafından 32. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda Yakın Doğu ve Kürtler konulu, Beşikci hocanın konuştuğu 8 Kasım 2013 Cuma günü Saat: 16:15-17:15 İnterexpo Salonu’nda bir söyleşi gerçekleştirdi.

İsmail Beşikci Vakfının dayanışma yemeği, 26 Ekim 2013 cumartesi akşamı, “InterContinental İstanbul Ceylan” otelde gerçekleştirildi.

İsmail Beşikci Vakfı teras salonunda yazar Munzur Çem  tarafından verilen Kürd Aleviliğinin Tarihi ve Kültürel Kökenleri başlıklı konferans 3 Kasım 2013 tarihinde yapıldı.

Vakfımızda Toplum ve Kuram Dergisi’nin “Barış Süreci ve Demokratikleşme Paketi” başlıklı söyleşisi yapıldı.

İsmail Beşikci Vakfı nın  çeşitli yerlerde yaptığı tanıtım toplantıları ve İsmail Beşikci konferanslar dizisi devam ediyor.

Vakfımızda Barış ve Çözüm Süreçleri söyleşileri konulu söyleşinin ikincisi Prof. Dr. Mesut Yeğen ile yapıldı.

İsmail Beşikci Vakfın’da ‘Barış ve Çözüm Süreci -1’ konulu söyleşiye Gazeteci Cengiz Çandar konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsünde İsmail Beşikci Vakfı ile Bilgi Kültür ve Düşünce Topluluğu tarafından Kürt Çalışmaları Konferansı düzenledi.

İsmail Beşikci Diyarbakırlılarla 4. Kitap Fuar’ında buluştu.

Tuol Svay Prey, bir zamanlar gençlerin ilim irfan öğrendiği başkent Phnom Penh’in en büyük lisesiydi...

İBV heyeti Güney Kürdistanı ziyaret etti.

İsmail Beşikci ve İsmail Beşikci Vakfı Bingöllüler tarafından Bingöl’e davet edildi.

Türkiyede yaşananları izlerken aklıma Şili takılıyor. Çünkü Şilideki gelişmeler ile Türkiyedeki gelişmeler birbirine çok benziyor.

İsmail Beşikci Eğitimde Ortak Çözüm Derneği ile Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsünün (DİSA) Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinde düzenlediği "Müzakere Süreci ve “Taraf”lar Paneli"ne katıldı.

Salih Akın “Diyasporada Dil Planlama Siyaseti: Kurmancî Komisyonu ve Vate Çalışma Grubu” adlı bir sunum yaptı

6 Hafta sürecek olan “Barış Süreci Söyleşileri” söyleşilerinde bu hafta Ruanda tartışıldı.

İsmail Beşikci Vakfı Melle Mustafa Barzani Vakfı tarafından Kürdistan Federe Bölgesi’ne davet edildi.

Vakfımızda 6 hafta sürecek olan “Barış Süreci Söyleşileri” konulu söyleşi de bu hafta Mozambik’teki süreç tartışıldı. .

Kürt Tarihi Dergisi için Prof. Dr. Mesut Yeğen İsmail Beşikci ile derginin Nisan ayı sayısı için Cumhuriyet’in tartışmalı konularını, Cumhuriyet Halk Fırkası’nı, CHP, Mustafa Kemal ve Kürtleri, Şeyh Said’i, Dersim 38’i ve Türk Tarih Tezini konuştu.

Vakfımızın Teras salonunda 6 Nisan 2013 tarihinde “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ve Kürtler” konulu panel yapıldı.

Mersin Kent Konseyi’nin 02.02.2013 tarihinde düzenlediği İsmail Beşikci Vakfı Tanıtım Toplantısı’nda Avukat Ali Kemal Alhaslıoğlu, Elbistan Toprakhisar’daki evini Vakfımıza bağışladı.

Vakfımıza ait sosyal medya sayfalarının linkleri aşağıda belirttiklerimizdir. Bu sayfalar Vakfın Yönetim Kurulunca uygun görülen admin tarafından yürütülmektedir. Bu sayfalardan Vakıfla direk iletişim kurabilir her türlü etkinlikten haberdar olabilirsiniz.Gösterdiğiniz ilgi ve özene şimdiden teşekkür ederiz.

"Dünden Bugüne Kürt Meselesine Bakışlar" konulu panele Sosyolog İsmail Beşikci, Diyalog ve Temas Grubu Üyesi Prof. Dr. Gencay Gürsoy, İlahiyatçı İhsan Eliaçık ve İsmail Beşikci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gürbüz konuşmacı olarak katıldı.