•
 * İsmail Beşikci Yazdı:                                       * İsmail Beşikci Yazdı:                                       * İsmail Beşikci Yazdı:"Ermeniler, Kürdler..."                                      * İsmail Beşikci Yazdı:                                       * İbrahim Gürbüz yazdı: Avustralyadan İzlenimler                                      * İsmail Beşikci Yazdı:                                       * İsmail Beşikci, Avustralya Gezisi                                      * İsmail Beşikci Yazdı:                                       * İsmail Beşikci Vakfı Diyarbakır Şubesinde geçtiğimiz hafta üç seminer verildi.                                       * İsmail Beşikci Yazdı:                                       * İsmail Beşikci Yazdı: Peşmergelik Yüce Bir Değerdir                                      * İsmail Beşikci Yazdı:                                       * KONFERANS: Ruşen Arslan "ETNİSİTE MÜHENDİSLİĞİ AÇISINDAN DEVLETE VERİLEN KÜRT RAPORLARI"                                      * 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarındayız                                      * İsmail Beşikci yazdı: Doktor Said                                      * Suriyeli Mülteciler                                      * “Kürtlerin Bulunduğu Ülkeler Bölünemez!...”                                      * KÜRTLER NE İSTİYOR?                                      * İsmail Beşikci yazdı: Devlet, İslam, Kürdler ve Darbe                                      * İsmail Beşikci yazdı: PENCİNARÎLER II

14/01/2014 tarihinde 7. Adana TÜYAP Kitap Fuarı’nın 6. Günü olan 19/01/2014 tarihinde İsmail Beşikci Vakfı  (İBV)  Yayınları tarafından düzenlenen ve İ. Beşikci tarafından sunulan, “ Bilim, Resmi İdeoloji ve Kürt Sorunu” konulu konferans saat 11:00-12:00 arasında yapıldı.

İsmail Beşikci Vakfı’nda (İBV) farklı bakış açılarına sahip gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçilerle Kürt meselesini konu edindiği aylık söyleşilerden biri daha yapıldı.

17.01.2014

25 Mayıs 2013 tarihinde Vakfımızın İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Kültür ve Düşünce Topluluğu ile ortak düzenlediği Kürt Çalışmaları Konferansının sunumlarının kitabı basıldı.

İsmail Beşikci Vakfı, İsmail Beşikci’nin doğum günü olan 7 Ocak 2012’de kuruldu. Vakıf dün akşam 19.00’da hem ikinci yılını hem de İsmail Beşikci’nin doğum gününü kutladı.

İsmail Beşikci Vakfı ve Kürt Tarihi Dergisi’nin ortaklaşa düzenledikleri Kürt Tarihi seminerlerinin ikincisi vakıf terasında 28.12.2013 Cumartesi günü saat 17.00-19.00 arası yapıldı.

20.12.2013

İsmail Beşikci Vakfında "Çözüm" Tartışmalarının ilk konuğu Prof. Dr. Mehmet Bekaroğluydu.

20.12.2013

İsmail Beşikci hocaya Boğaziçi Üniversitesi Tarafından Fahri Doktora Verildi.

20.12.2013

Toplum ve Kuram Dergisi  & İsmail Beşikci Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Gündem Söyleşileri-2: Kürt Hareketi ile Gezi Direnişi İlişkisi Üzerinden Yerel Seçimlere Bakmak”  konulu söyleşi 07.12.2013 tarihinde saat 17.00’de İsmail beşikci Vakfı terasında yapıldı.

20.12.2013

Malatya İnsan Hakları Derneği (İHD) şubesinin İnsan Hakları Haftası münasebetiyle 01.12.2013 tarihinde düzenlediği etkinliğin program konuğu yazar İsmail Beşikci hocaydı.

20.12.2013

Kürt Tarihi Dergisi ve İsmail Beşikci Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Kürt Tarihi Seminerleri :İran Arşivlerinde Kürtler ve Kürdistan konulu seminer 16 Kasım 2013 tarihinde saat 17.00’de İsmail Beşikci Vakfı terasında yapıldı.

İsmail Beşikci Vakfı tarafından 32. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda Yakın Doğu ve Kürtler konulu, Beşikci hocanın konuştuğu 8 Kasım 2013 Cuma günü Saat: 16:15-17:15 İnterexpo Salonu’nda bir söyleşi gerçekleştirdi.

İsmail Beşikci Vakfının dayanışma yemeği, 26 Ekim 2013 cumartesi akşamı, “InterContinental İstanbul Ceylan” otelde gerçekleştirildi.

İsmail Beşikci Vakfı teras salonunda yazar Munzur Çem  tarafından verilen Kürd Aleviliğinin Tarihi ve Kültürel Kökenleri başlıklı konferans 3 Kasım 2013 tarihinde yapıldı.

Vakfımızda Toplum ve Kuram Dergisi’nin “Barış Süreci ve Demokratikleşme Paketi” başlıklı söyleşisi yapıldı.

İsmail Beşikci Vakfı nın  çeşitli yerlerde yaptığı tanıtım toplantıları ve İsmail Beşikci konferanslar dizisi devam ediyor.

Vakfımızda Barış ve Çözüm Süreçleri söyleşileri konulu söyleşinin ikincisi Prof. Dr. Mesut Yeğen ile yapıldı.

İsmail Beşikci Vakfın’da ‘Barış ve Çözüm Süreci -1’ konulu söyleşiye Gazeteci Cengiz Çandar konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsünde İsmail Beşikci Vakfı ile Bilgi Kültür ve Düşünce Topluluğu tarafından Kürt Çalışmaları Konferansı düzenledi.

İsmail Beşikci Diyarbakırlılarla 4. Kitap Fuar’ında buluştu.

Tuol Svay Prey, bir zamanlar gençlerin ilim irfan öğrendiği başkent Phnom Penh’in en büyük lisesiydi...

İBV heyeti Güney Kürdistanı ziyaret etti.

İsmail Beşikci ve İsmail Beşikci Vakfı Bingöllüler tarafından Bingöl’e davet edildi.

Türkiyede yaşananları izlerken aklıma Şili takılıyor. Çünkü Şilideki gelişmeler ile Türkiyedeki gelişmeler birbirine çok benziyor.

İsmail Beşikci Eğitimde Ortak Çözüm Derneği ile Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsünün (DİSA) Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinde düzenlediği "Müzakere Süreci ve “Taraf”lar Paneli"ne katıldı.

Salih Akın “Diyasporada Dil Planlama Siyaseti: Kurmancî Komisyonu ve Vate Çalışma Grubu” adlı bir sunum yaptı